Fabricage

Eco electronics richt zich op het hergebruik van consumenten elektronica en computers. Het is goed om als consument ook inzicht te hebben in de productie hiervan, en met name hoe duurzaam de productie dan wel is. De grote elektronica giganten dragen graag uit dat ze duurzaamheid na streven. U dient zich altijd af te vragen hoe duurzaam dan wel. Immers, kreten als groen, duurzaam, ecologisch en CO2 neutraal produceren zijn hot. Bedrijven willen zich graag profileren met duurzaamheid. Consumenten worden milieu bewuster, wetgeving wordt strenger. Dus is het bedrijven alles aan gelegen om een goede naam uit te dragen. Duurzaamheid zal de winstcijfers zeker ten goede komen.


Gelukkig is er op internet veel informatie beschikbaar waarmee u zich kunt informeren. Hieronder een paar interessante films om te bekijken.
 

The Light Bulb Conspiracy

Een interessante ducumentaire die de dubbele agenda laat zien is: The Light Bulb Conspiracy. In het nederlands vertaald: De Gloeilamp Samenzwering. Het is een Noorse documentaire van  ongeveer 50 minuten. Deze documentaire laat zien dat de levensduur van apparatuur en onderdelen door de fabrikage methode wordt bepaald. Een voorbeeld uit de uiterst winstgevende printer industrie is de ingebouwde teller in de printer, die bepaald hoeveel pagina's er uit uw printer komen, ongeacht of er nog inkt in zit.

    Documentaire The Lightbulb Conspiracy

 

Een mooie animatiefilm die het ons productiesysteem laat zien met alle gevolgen voor mens en milieu is: The Story of Stuff

Bekijk op de volgende link ook andere anymatiefilms:
http://www.storyofstuff.org/movies-all/