De reparaties van computerapparatuur kunnen we onderscheiden in hardware en software reparaties.
 

Software reparaties:
Een veel voorkomende klacht is dat uw systeen traag is geworden of geheel of gedeeltelijk niet meer functioneerd. De ervaring leert dat het softwarematig herstellen van een klacht, bijvoorbeeld dat het internet niet meer werkt, een tijdrovende bezigheid is. Onze werkwijze is dat we een korte analyse uitvoeren. Is de klacht softwarematig niet snel op te lossen door bijvoorbeeld instellingen te wijzigen, dan adviseren wij een herinstallatie van het besturingssysteem. In de meeste gevallen betreft het een Microsoft Windows versie. Het standaard tarief hiervoor bedraagd 45 euro. Wat wij hiervoor doen is:
- formatteren van de harde schijf
- installeren van een nieuwe windows (indien de licentie sticker aanwezig is), of een gratis Open Source Linux operating system.
- installeren van de drivers in de mate van het mogelijke.
- uitvoeren van update's van het operating systeem.
- installeren van software om uw internet applicaties goed te laten werken zoals Java en adobe programma's Flash en Shockwave.

Voorts installeren wij een .pdf reader, VLC Mediaplayer voor het afspelen van videobestanden en indien een brander aanwezig een brandprogamma voor het branden van cd's en dvd's.

 

Indien u zelf geen recente backup heeft van afbeeldingen, audio en tekst bestanden, en de windows functioneert niet meer, dan kunnen wij de bestanden recoveren. De meerprijs hiervoor is 20 euro. Dit kan als vanzelfsprekend alleen als de harddisk niet beschadigd is. Bestanden worden op een CD of DVD gezet, of op een door u aan te leveren externe harddisk of usb stick.

 

Hardware reparaties pc's:
Start het systeem niet meer op, geeft het geen beeld meer, of is er geen geluid of internet, dan is er mogelijk een hardware probleem. Oorzaken zijn door het snel uitwisselen van onderdelen meestal makkelijk en snel te localiseren. Om u niet onverwacht met hoge preparatiekosten op te zadelen, doen wij eerst een diagnose wat de oorzaak is, en doen daarna een prijsopgave van de reparatiekosten opgesplitst in materiaal en arbeidskosten. vindt u de kosten te hoog, dan betaald u slechts 15 euro onderzoekskosten.
Omdat de meeste onderderdelen standaard zijn voor pc's, is de reparatie vaak ook snel uit te voeren. Het vervangen van een voeding bijvoorbeeld kan worden uitgevoerd, klaar terwijl u wacht.