Het repareren van consumentenelektronica bestaat in hoofdzaak uit het repareren van televisies, audio apparatuur en videoapparatuur.

Voor gangbare reparaties van consumenten elektronica ligt het tarief op € 9,70 per kwartier. Voor platte tv’s op € 14,50 per kwartier.
Voor al onze reparaties hanteren wij een prijsopgave grens (PO). Komen de reparatiekosten boven de PO grens, dan nemen wij contact met u op. Ziet u af van reparatie, dan betaald u alleen de onderzoekskosten.
Onze tarieven zijn aanzienlijk lager dan de grotere reparatiebedrijven in de regio Arnhem. Dit als vanzelfsprekend door onze kleine organisatie, en ons streven naar duurzaamheid.
Hieronder een overzicht:
 

Apparaat:  PO:   Onderzoekskosten:
Audio/ DVD Video € 55,00 € 10,00
Witgoed € 75,00 € 20,00
Televisies beeldbuis € 75,00 € 20,00
Plasma/ LCD vanaf 32"
€ 90,00 € 40,00


Staat het apparaat niet in het bovenstaande overzicht, dan geldt altijd dat in overleg met de klant vooraf afspraken gemaakt worden over prijsopgavegrens en onderzoekskosten.

Wij repareren niet aan huis. Wel kunt u uw toestel door ons laten ophalen en thuisbezorgen. Binnen de gemeentegrenzen van Arnhem rekenen wij een bedrag van 15 euro per rit.


Een overzicht maken wat wij repareren zou een lange opsomming worden. Daarom beperken wij ons met wat we niet repareren.
Wij repareren eigenlijk alles waar een stekker aan zit, of batterij in kan.
Wij repareren momenteel echter geen:
- mobiele telefoontoestellen
- digitale camera's


Het komt soms ook voor dat u zelf een reparatie wilt doen aan een apparaat, maar dat het u ontbreekt aan bijvoorbeeld een soldeerapparaat, of gespecialiseerde soldeertechniek. U kunt de gedemonteerde print door ons laten solderen voor een bescheiden standaard tarief van 5 à 15 euro, afhankelijk van de complexheid.



Soldeerfouten zijn een veel voorkomende oorzaak dat het apparaat uit valt. Vaak ook tijdrovend om op te sporen.

Ook repareren wij afstandsbedieningen. Deze worden vaak onnodig vervangen, of zelfs het hele apparaat, omdat er geen vervanger verkrijgbaar is. Meest voorkomende oorzaken zijn printbreuken, of inwendige vervuiling van contacten door drank, vaak merkbaar aan specifieke knoppen die niet of moeizaam werken. Ze worden door ons gedemonteerd. Indien nodig worden contacten hersteld, en in en uitwendig grondig schoongemaakt. De afstandsbediening kan dan weer jaren mee. Het standaard tarief is 15 euro.


Hoewel het echter nauwelijks voor komt, zijn wij niet altijd in staat voor alle merken en modellen reparaties uit te voeren. Dit komt omdat wij dan niet geautoriseerd zijn om voor de fabrikant te repareren. Het ontbreekt dan aan support ten behoeve van servicedocumentatie en onderdelen.  Deze reparaties besteden wij uit aan reparatiebedrijven die wel geautoriseerd zijn, of aan de fabrikant zelf. U wordt in dat geval geïnformeerd over de afwijkende reparatiecondities.

 


Een veelvoorkomende defect, LCD tv met
barst in het scherm. Reparatiekosten liggen in de praktijk hoger dan een neiuw toestel. Afhankelijk van de leefttijd geldt soms korting van de fabrikant op een nieuw toestel. Raadpleeg altijd uw verzekering. Wij kunnen u behulpzaam zijn met een diagnoserapport.