Reparaties van laptops:
Een specialisme van onze reparatieservice is het repareren van laptops. Voor het softwarematig repareren van de software gelden dezelfde condities en voorwaarden zoals beschreven onder de rubriek computers.

Voor de hardware reparaties onderscheiden wij ons duidelijk van de reparatieservice van de meeste computerbedrijven. Dit is te danken aan ons specialisme op het gebied van elektronica, welke bij de gangbare computerbedrijven vaak ontbreekt. Technisch gezien zijn we in staat elk hardware probleem op te lossen. Hieronder een overzicht van de meest voorkomende reparaties.

Acculader:
De laptop bestaat uit diverse onderdelen die mechanisch gevoelig blijken. Een oorzaak dat de lader niet meer functioneert is vaak een onderbreking of sluiting in het aansluitsnoer naar de laptop. ook de aansluitplug blijkt vaak een de oorzaak te zijn van het niet doorgeven van de voedingsspanning naar de laptop. Voor het herstellen van snoer of plug rekenen we een standaard tarief van 25 euro. Hiermee bent u een stuk goedkoper uit dan de aanschaf van een originele lader.


Entree poweraansluiting:
De powerjack blijkt ook vaak door mechanische oorzaken af te breken, of los te gaan zitten. Omdat deze aansluiting op het moederbord gemonteerd zit, bieden computerfabrikanten slechts de mogelijkheid om het gehele moederbord te vervangen. veelal komt u aan reparatiekosten uit op de prijs van een nieuwe laptop. wij zijn echter in staat alleen de powerjack te vervangen. Omdat hiervoor de gehele laptop gedemonteerd moet worden inklusief het moederbord, is het een tijdrovende klus. Het standaard tarief wat wij in rekenen brengen is 80 euro, eventueel vermeerderd met max. 10 à 15 euro voor het vervangen van de powerjack.


Beeldscherm:
Het meest gevoelige onderdeel van de laptop is het beeldscherm. Vallen, er op gaan zitten, pen op het toetsenbord bij het sluiten van de klep betekent in veel gevallen een barst in het scherm. Er is dan maar een oplossing, het vervangen van het scherm.
Een prijsindicatie die we kunnen geven ligt in de buurt van de 100 en 150 euro, afhankelijk van een widescreen of ledscherm kan de prijs afwijken. Na het opvragen van de prijs bij de leverancier, krijgt u altijd een definitieve prijsopgave van de reparatie inklusief de arbeid. Ook is het mogelijk om het scherm te vervangen door een gebruikt exemplaar. De prijs hangt hierbij af van de leeftijd, grootte en type scherm. Om een exacte prijsopgave te doen is het nodig de deksel te demonteren om het merk en model van het scherm te bepalen. De onderzoekskosten hiervoor betaald u niet als u besluit het scherm laat vervangen na prijsopgave vooraf.


Toetsenbord:
Het omvallen van drank is veelal de oorzaak van het niet meer goed functioneren van het toetsenbord. De enige remedie is het vervangen van het toetsenbord. Afhankelijk van het merk, moet u rekening houden met een prijs inklusief arbeid van 75 tot 100 euro.

Voor het vastzetten van loszittende of ontbrekende toetsen liggen de reparatiekosten tussen de 15 en de 25 euro. De prijs is afhankelijk het aantal toetsen, en de beschikbaarheid van een slooptoetsenbord.


Accu:
Accu's van laptops hebben helaas een beperkte levensduur. Na verloop van jaren loopt de capaciteit achteruit. Om de accu in goede conditie te houden is het belangrijk de laptop regelmatig zonder lader te laten werken, zodat de accu zich regelmatig op en ontlaadt. Mocht u de laptop regelmatig onderweg gebruiken, en is de capaciteit erg terug gelopen, dan is vervangen de enige oplossing. De prijs voor het vervangen ligt voor een doorsnee accu rond de 80 euro.