Platte Televisies

Sinds enige jaren is de fabricage van beeldbuistoestellen op enkele uitzonderingen na wereldwijd gestopt. Vooral het afgelopen jaar heeft de  omschakeling van beeldbuis naar platte tv een enorme vlucht genomen. De beeldbuistoestellen zijn ook bij Eco Electronics inmiddels vrijwel geheel uit de winkel verdwenen, en hebben plaats gemaakt voor een breed scala aan platte tv's.
De belangrijkste redenen voor de aanschaf van en platte tv zijn:
- De ruimte winst in de woonkamer. Eindelijk is men verlost van die lelijke diepe kast.
- De verbeterde beeldkwaliteit. Hoewel dit echter niet geldt voor de erg goedkope B merken die door met name de niet elektronicazaken op de markt worden gedumpt tegen afbraakprijzen.
- Voor een lagere prijs koopt men een grotere beelddiameter. Beeldbuistoestellen werden om praktische redenen niet groter gemaakt dan 32 inch (80 cm) beelddiameter. Nu zijn 52 inch toestellen al lang geen uitzonderingen meer.

Door de opkomst van grote elektronica giganten zoals als de Mediamarkt, is er door de onderlinge concurrentiestrijd de laatste jaren een grote prijsdaling ingezet. Dit heeft voor de consument als voordeel de prijzen betaalbaar zijn geworden. Een nadeel is dat er door de geringe marges nauwelijks geen aandacht meer is voor service door de fabrikanten. Vroeger kon een beeldbuis tv nog voor een betaalbare prijs gerepareerd worden. Philips bijvoorbeeld had vroeger vele service centra in Nederland. deze zijn inmiddels geheel uit het land verdwenen. Reparatie zijn vaak dusdanig duur dat al na enkele jaren de noodzaak is voor de aankoop van een nieuw toestel, terwijl een beeldbuis toestel makkelijk 15 tot 20 jaar mee ging. Ook zijn de onderdelen bij een defect niet altijd leverbaar. Gelukkig kunt u bij eco Electronics naast de aanschaf van een toestel ook terecht voor reparatieservice.

Beeldkwaliteit:

Toestellen worden verkocht met kreten als HD Ready en Full HD. De betekenis van deze termen hangt samen met de beeldresolutie, ofwel de detailweergave van het beeld. Kijken naar een Full HD tv betekent niet altijd een groter beeldgenot. Dit hangt samen met andere factoren zoals uw gezichtsvermogen, de afstand tot de tv, de kijkhoek en de grootte van het toestel. Kijken naar een voetbalwedstrijd kan doorgaans beter met een lagere resolutie. Dit heeft weer te maken de verwerkingssnelheid van het toestel. Een hogere detailweergave vraagt weer meer rekenkracht van het toestel. Als dit niet toereikend is (kostenbesparing), krijg je veegeffect of foutweergave in het beeld. Kortom: laat u niet misleiden door de gelikte opnames via blue Ray spelers op de grote tv wanden van de elektronicawinkels.
Bij Eco Electronics heeft u de mogelijkheid om na aanschaf van het toestel binnen een week te ruilen als blijkt dat u niet de juiste keuze heeft gemaakt.

Verschillen in technologie:
Sinds de introductie van de platte tv's is er voor de consument een verschil in keuze tussen plasma en lcd technologie. Inmiddels
is dit aanbod uitgebreid met bijv. Led tv en 3D tv. De keuze wordt steeds moeilijker. Het voert te ver om al deze technieken hier
uitgebreid te bespreken. Het internet en de zoekmachines kunnen u hierbij een stuk verder helpen.

Keuze toestel:

Het blijkt voor de consument soms moeilijk om een goede keuze te kunnen maken. Welke technologie moet u kiezen? Welke beelddiameter? Vindt u het energieverbruik belangrijk? Staand of opgehangen wel of niet draaibaar?
Welke externe aansluitingen zijn verlangd?
De genoemde afwegingen hebben gevolgen voor de prijs en uw mogelijke budget.
Hieronder vindt u een korte samenvatting waarop u kunt letten bij een aanschaf.


Beelddiameter:
Voor de keuze van de beelddiameter, kunt u aanhouden dat een prettige kijkafstand ongeveer 3x de beelddiameter is. De kijkhoek is ook een belangrijk gegeven.

De kijkhoek:
De kijkhoek is een belangrijk gegeven. Plasma toestellen hebben doorgaans een grote kijkhoek, terwijl LCD tv's problemen kunnen
geven met de weergave bij een grote kijkhoek. Let hier goed op bij het gebruik in de huiskamer.

Energieverbruik:

De weergavekwaliteit van plasma tv's verschilt van die van LCD. Plasma tv's verbruiken meer energie dan LCD tv's.  Hier zal een afweging gemaakt moeten worden.
Hieronder zie je een tabel met het gemiddelde energieverbruik als je tv kijkt.   
 

Energieverbruik en - kosten van een lcd-tv (optimaal ingesteld)                          

Beelddiagonaal              Gemiddeld       Laagste /       Stroomkosten

                                  verbruik          hoogste        per jaar *

                                  (Watt)             

                                                                                             

66 cm / 26 inch            101 Watt         77 / 122        32,52 euro

81 cm / 32 inch            109 Watt         85 / 140        35,08 euro

94 cm / 37 inch            149 Watt         125 / 217       57,71 euro

102 cm / 40 inch          158 Watt         128 / 221       50,75 euro

106 cm / 42 inch          186 Watt         135 / 235       59,83 euro

117 cm / 46 inch          208 Watt         168 / 265       62,96 euro

132 cm / 52 inch          231 Watt         210 / 251       70,04 euro

 


Energieverbruik en - kosten van een plasmaschermen (optimaal ingesteld)

Beelddiagonaal            Gemiddeld       Laagste /          Stroomkosten

                                verbruik           hoogste           per jaar *

                                (Watt)     

106 cm / 42 inch          257 Watt         201 / 370         134,58 euro
127 cm / 50 inch          419 Watt         201 / 370         158,03 euro
147 cm / 58 inch          492 Watt         201 / 370         382,43 euro


Uit de bovenstaande onderzoeksgegevens moeten we concluderen dat een grotere plasma toestellen meer energie verbruiken.


Meer informatie over platte televisies vind u in de onderstaande links:
Archivision

 


Levering van platte televisies:
Al onze toestellen worden grondig getest. Indien nodig worden ze in- en uitwendig schoongemaakt en opnieuw afgeregeld op fabrieksspecificaties.
Wij geven standaard een garantie van 6 maanden. In de digitale winkel vindt u ons complete aanbod overzichtelijk weergegeven met alle specificaties.
 

In Arnhem bezorgen wij geheel kosteloos aan huis.